Tacopastasallad med kyckling

Håller på att testa lite mat till studenten, bland annat den här tacopastasalladen med kyckling. Den gick hem hos alla i familjen och är just nu ett hett alternativ till buffén. Det roliga är att ena dottern egentligen inte gillar krämiga pastasallader, men när hon fick blanda ihop allt själv och såg vad som var i gick den bra att äta.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Tacopastasallad
Tacopastasallad

Tacopastasallad med kyckling

6 portioner
300 g makaroner
500 g kycklingfilé (kan bytas ut mot 3 pkt bacon)
1 stor rödlök
1 gurka
1 liten burk majs
2 paprikor
50 g riven ost, cheddar eller mozzarella

Dressing
1,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1-1 1/2 påse Santa Maria tacokrydda
3-4 msk tacosås, mild eller hot beroende på hur stark du vill ha den
1 msk vitlökspulver
2 tsk socker, eller annat sötningsmedel
Salt & peppar

Tacopastasallad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka makaronerna efter anvisningarna på paketet.
  2. Skär kycklingen i tärningar och stek i lite olja på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär lök, gurka och paprika i jämna små tärningar och blanda ihop med den färdigkokta pastan, kycklingen och riven ost.
  4. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en egen skål. Häll dressingen över pastasalladen och blanda alltihop. Smaka av med salt och peppar. Salladen håller i kylskåp i minst tre dagar.

Redigerad 230625

2 tankar på “Tacopastasallad med kyckling”

  1. Går det bra att göra denna pastasallad dagen? innan eller blir dressingen ”uttorkad” då om du förstår vad jag menar ☺️

    Svara
  2. Hej Lisa! Förstår precis vad du menar :). Salladen går att göra dagen innan, men den kan bli lite torrare. Det du kan göra innan servering är att ta i mer creme fraiche eller turkisk yoghurt för att göra den mer krämig. Ev kanske smaka av med mer kryddor också. Lycka till!
    Kram Linda

    Svara

Lämna en kommentar