Plockisar till sommarens fester

Bjöd hem några vänner på bubbel och plock i helgen. De hade inte sett uterummet, så ville visa dem det. Att bygga ett extra rum har varit bland det bästa vi gjort. Nu kan man gå undan och sitta i fred utan att störa resten av familjen. Alla älskar att vara där oavsett om det är ensam eller med kompisar.

Blandade favoriter med några nya plockisar. Det här mumsade vi på:

Vattenmelon
Stora cocktailkapris
Salami- och mozzarellaspett
Olika sorters kex med pestodipp (recept nedan)
Dipp med dill, citron, rödlök & rom (recept nedan)
Krustader med laxröra (recept nedan)
Jordgubbar
Småpizzor med vit och röd kebabsås (finns färdiga frysta på Lidl)

Pestodipp

1 dl turkisk yoghurt
1 dl philadelphiaost
2 msk röd pesto

GÖR SÅ HÄR: Blanda alltsammans och servera till kex eller chips.

Dipp med dill, citron, rödlök & rom

2 dl crème fraiche (34 %)
1 liten rödlök
1 ask röd stenbitsrom eller kaviarmix
1/2 ask fryst dill
1/2 tsk strösocker
Citronjuice
Salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med att snabbpickla rödlöken: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker och lite salt. Låt stå i ca fem minuter.
  2. Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt, socker och citron tills du är nöjd. Vräk på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det.
  3. Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt.

Krustader med laxröra

1 ask minikrustader
200 g Philadelphiaost
150 g kallrökt lax
1 liten rödlök
1 knippe färsk gräslök
1 knippe färsk dill + till garnering
1 pressad citron

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda Philadelphiaost med finhackad gräslök, dill, rödlök och lite citron.
  2. Tillsätt finhackad kallrökt lax.
  3. Fyll krustaderna med laxröran.
  4. Garnera med färsk dill.

Lämna en kommentar