Ledaravslutning och knytis

Igår hade vi ledaravslutning för handbollen. Så himla kul att ha folk hemma, det är ju nästan så man glömt hur man gjorde innan pandemin :). Hur som helst blev det en härlig kväll med mycket god mat. Vi knöt, så mat fanns det gott om.

Till bubblet hade jag lovat Emma att göra ett stort fat med chips och tryffeldipp.

Chips med tryffeldipp
Välkomstdrink

Till buffébordet gjorde jag ett brytbröd med pesto och feta och kycklingspett med guacamole. De andra hade med sig västerbottenpaj, två sorters krustader, salami, brie, oliver, toast skagen, räknachos (har säkert glömt nåt).

Knytis

Delar med mig av recepten som funkar väldigt bra på en buffé. Passande nu i student- och skolavslutningstider.

Kycklingspett

Små kycklingspett

10 bufféportioner
1,2 kg kycklingfilé
Grillspett

Marinad
1 dl rapsolja
1/2 dl kinesisk soja
1 pressad vitlök
1 msk aromat
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk kött- och grillkrydda

Guacamole
3 avokado
1-2 vitlöksklyftor
3 msk turkisk yoghurt
Salt och peppar

Garnering
Färsk chili
Smörgåskrasse

Kycklingspett
Kycklingspett

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda marinaden.
  2. Skär kycklingfilé i kuber och lägg i marinad en stund.
  3. Trä bitarna på små spett. ⁣
  4. Stek spetten snabbt i het panna till stekyta på varje sida.⁣
  5. Lägg spetten i foliepaket och in i ugnen på 150 grader ca 15 minuter. Spetten blir så där härligt saftiga.
  6. Mosa avokadon med en gaffel eller mixer. Pressa ner vitlök och blanda med lite turkisk yoghurt till ljusgrön färg. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera kycklingspett och guacamole med finhackad chili och smörgåskrasse.

TIPS! Spetten går att förbereda dagen innan. Värm dem innan servering på 150 grader tills de är lagom varma.

Inspirationen kommer från Matbubbel.

Pesto- och fetaostsnurra

Pesto- och fetaostsnurra

1 pizzadeg XXL
1/2 burk pesto
1 pkt fetaost
Riven mozzarella
Ägg till pensling
Sesamfrön

Pesto- och fetaostsnurra

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rulla ut pizzadegen på en skärbräda.
  2. Bred över pesto, inte riktigt ända ut i kanterna.
  3. Smula över fetost och strö över riven mozzarella.
  4. Dela degen på mitten horisontellt med en kniv. Rulla ihop till två rullar.
  5. Snurra först ihop den ena och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Fortsätt snurra den andra och tryck till skarven. Tänk på att inte snurra degen för tajt eftersom den växer i ugnen.
  6. Pensla med uppvispat ägg.
  7. Strö över sesamfrön.
  8. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Receptet kommer från Snacks to Share. Där finns en bra video på hur du gör.

Ledaravslutning
Ledaravslutning
Ledaravslutning

Lämna en kommentar