Hot tuna melt med lila spetskålssallad

Här kommer en riktig goding. Perfekt till middag en dag när du är sugen på nåt gott och vill att det ska gå snabbt att laga.

Hot tuna melt med spetskålssallad
Hot tuna melt med lila spetskålssallad

Hot tuna melt

4 personer
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
2 dl crème fraiche lätt paprika och chili
8 skivor surdegsbröd, fullkorn
8 skivor hamburgergurka
4 skivor ost, gärna cheddar
2 krm salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop tonfisk, crème fraiche och salt. Fördela röran över 4 brödskivor. Toppa med gurka och ost. Lägg en skiva bröd över.
  2. Stek bröden i medelvarm panna i 2 msk smör eller i smörgåsjärn tills osten smält och brödet blivit frasigt.
  3.  Servera med pommes och lila spetskålssallad, se recept nedan.

Lila spetskålssallad

1/2 spetskål
2-3 msk vinäger
1 msk honung
1/2-1 msk olivolja
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR: Strimla kålen fint, gärna med en mandolin, och lägg i en skål. Blanda en dressing av vinäger, honung, salt och peppar. Vispa i olja och smaka av. Massera in kålen med dressingen.

Lämna en kommentar