Krispig parmesanpotatis

Gjorde den här fantastiska parmesanpotatisen i lördags när vi grillade ute i stugan. Har länge tänkt testa och nu gjorde jag slag i saken. Men WOW!! Den klättrade direkt upp på min topp tre-lista över potatis.

HÄR är ett annat potatisrecept som ligger på min topp tre-lista.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Parmesanpotatis

Krispig parmesanpotatis

3-4 portioner
900 g delikatesspotatis
Olivolja
70 g parmesan i påse, finriven
Salt & peppar
Chiliflakes
Vitlökspulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda parmesan med kryddor efter smak. Jag tog ganska rejält av alla.
  3. Smörj en plåt med olivolja, även om du använder bakplåtspapper.
  4. Strö ut blandningen jämnt över oljan (när strösslet ligger går det inte att flytta).
  5. Skär potatisen i halvor och lägg dem med snittytan ner mot parmesanblandningen.
  6. Pensla försiktigt ovansidan med olivolja.
  7. In i ugnen i ca 25 minuter, tills de är genomrostade och potatisen fått en krispig yta. Skrapa och lossa försiktigt med en stekspade.
  8. Färdiga att servera – antingen som de är eller som tillbehör.

Receptet kommer från highcoastfood.

Lämna en kommentar