Frasig panko- och parmesanpotatis

Äntligen är grillsäsongen här! Vi grillade både fredag och lördag. Nu vill man inget annat… Gjorde en potatis i lördags som var fantastiskt god. Vände runt förkokad klyftpotatis i bland annat panko, parmesan, chili och koriander som sedan ugnsrostades till fin färg.

Till potatisen åt vi fläskkarré, en grönsallad och den HÄR goda såsen!

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Frasig panko- och parmesanpotatis

4 portioner
1 kg potatis (gärna delikatess- eller småpotatis)
Några klickar majonnäs (för att strösslet ska sätta sig)
1 dl panko
2 dl finriven parmesan
1 halv riven vitlök solo eller 2 klyftor
Hackad koriander
Hackad persilja
Chiliflakes
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR: Halvera eller skär potatisen i stora klyftor på längden. Lägg i kokande, lättsaltat vatten och koka ca 10 minuter (den ska vara knappt mjuk). Låt potatisen rinna av och blanda sedan runt med 1-2 klickar majjo (behövs inte så mycket). Blanda panko, parmesan, vitlök, koriander, persilja, chiliflakes, salt och peppar och vänd runt potatisen i det. Ugnsrosta på 225 grader tills att potatisen får fin färg, ca 10 minuter.

Receptet kommer från @tastebyemma på IG.

Lämna en kommentar