Friterad burrata med ugnsrostade tomater

Älskar middagarna som mamma och jag planerar ihop. Det är skönt att dela upp det lite samtidigt som det är roligt att bjuda varandra på nya saker. Har varit på landet hela helgen och igår åt vi en magisk middag tillsammans med mamma och pappa.

Till förrätt blev det friterad burrata med ugnsrostade tomater, grillat till varmrätt (kanske höstens sista?) och en efterrätt med svartvinbär som kommer i ett separat inlägg.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Friterad burrata med ugnsrostade tomater
Friterad burrata med ugnsrostade tomater

Friterad burrata med ugnsrostade tomater

4 portioner
2 burrata (ta 4 om du vill äta som varmrätt)
2 ägg, uppvispade
2 dl pankoströbröd
1 dl vetemjöl
4 nävar blandsallad
350 g körsbärstomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Flingsalt
Salt och peppar
Färsk basilika
Krutonger

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Halvera tomaterna och finhacka rödlök och vitlök. Blanda i en skål tillsammans med en skvätt olivolja och lite flingsalt. Lägg tomatblandningen i en ugnssäker form och rosta i ugnen ca 1 timme eller tills tomaterna är skrynkliga.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på medelhög värme. Passa så de inte bränns. Låt svalna i pannan.
  4. Torka av burratan lite lätt med hushållspapper. Doppa den först i mjöl (som du blandat med lite salt och peppar), sen i uppvispat ägg och sist i panko. Gör samma procedur en gång till. Fritera på 180 grader i ca 1 minut. Rör runt bollarna, så att de får en jämn färg.
  5. De blir snabbt kalla, så om du inte äter dem direkt kan det vara bra att varmhålla burratan på ett galler i ugnen på 120 grader tills servering.
  6. Ta fram fyra assietter och garnera som en ring med först sallad, rostade tomater, pinjenötter, färska basilikablad och krutonger. Droppa lite extra olivolja över. Dela burratan i två delar och lägg i mitten på varje tallrik med den friterade sidan uppåt. Färdigt att servera!

Lämna en kommentar