Vit chokladmousse med svartvinbär

Är ganska dålig på att använda svartvinbär i bakning, men däremot älskar jag svartvinbär i efterrätter. Marmoreringen av den mörklila färgen mot vit mousse eller glass blir som ett vackert konstverk. Den här chokladmoussen smälter i munnen.

HÄR finns ett recept på en jättegod glass med svartvinbär.

Vit chokladmousse med svartvinbär

4 portioner
2 dl svarta vinbär
1 dl gelésocker multi
3 dl mellangrädde
2 tsk vaniljsocker
150 g vit choklad
1 st ägg

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda svartvinbär och gelésocker i en kastrull, mosa bären lite och låt koka upp och sjuda 1 minut.

2. Passera bären genom en sil så att du enbart får vätskan, låt svalna men inte kallna helt så att det blir gelé.

3. Vispa grädden fluffig med vaniljsocker.

4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.

5. Vispa ner ägget i den smälta vita chokladen och vispa direkt i den vispade grädden och vispa till en jämn mousse.

6. Blanda i 3/4  av svartvinbärsgelén och rör lite men inte så att det blir helt blandat.

7. Fördela moussen i portionsglas och droppa lite av vinbärsgelén och rör runt med en sked.

Receptet kommer från Fredriks fika. Har bytt ut grädden mot mellangrädde, då jag föredrar den i mousse.

Lämna en kommentar