Midsommarfirandet 2021

Lever fortfarande på energiboosten från midsommarafton. Så härligt att äntligen kunna skratta gott tillsammans med vänner. Det känns som att det var ett tag sen. Och vädret vi fick. Tror inte det varit så varmt hela dagen och kvällen på midsommarafton på många år. Efterrätten åt vi utomhus kl. 23.30 och då var det fortfarande ganska ljust.

Är alltid orolig att maten inte ska räcka när vi är så många, men det räckte och det blev väldigt gott. Kändes som vi inte gjorde annat än åt. Till lunch blev det den traditionella silltårtan. Recept HÄR!

Till fördrink blev det den HÄR och till det pankostekta babybels och nacho rolls med Philadelphiadipp. Blanda 200 g Philadelphiaost med lite crème fraiche så att den blir härligt krämig. Droppa över lite sweet chilisås och dippa med ostiga nacho rolls (Ica Selection). Tackar Jennys Rum & Spis för inspiration!

Till middag blev det Flap Steak Sous Vide med grillad spetskål med persiljedressing, friterade ziggy fries, lökringar, melon- och fetaostsallad och en röd och vit grillsås.

Flap Steak Sous Vide

4 portioner
800 g flapsteak
Flingsalt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Torka av köttet med lite hushållspapper.
  2. Salta, peppra och massera in kryddorna i köttet.
  3. Förslut köttet i en vakuum- eller ziplockpåse.
  4. Tillaga köttet i Sous Viden ca 6 timmar på 54 C för medium rare.
  5. Låt svalna något. Stek eller grilla köttet snabbt, det ska bara få en yta. Pensla eventuellt med grillolja för att få en lite mörkare färg på köttet (den får en lite dassig färg av sous viden).
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp köttet tvärs över fibrerna och servera!

Åssa var tävlingsledare och ordnade femkamp. Grenarna var kasta tennisboll bakåt i hink, tipsrunda, kändisquiz, bygga torn av spagetti & marshmallows och gissa isländska ord.

De yngsta, Milly och Elsa, fick äran att vara lagledare. De fick också börja välja pris under prisutdelningen.

Lämna en kommentar