Grillad toast med mjukost Spicy tuna, spetskålssallad och snabbpicklad rödlök

Har äntligen gått på semester, tjihoo!! Har inte riktigt tagit in det än. Försöker hitta på lätta middagar att laga mellan alla tider som ska passas – fotbollsträningar och matcher, sommarjobb, golf, tandläkare och husmålning. Den här toasten var en riktig goding och kan varmt rekommenderas!

Grillad toast med mjukost Spicy tuna

2 personer
4 skivor rostbröd eller surdegsbröd
Knappt en tub Fjällbrynt mjukost Spicy Tuna
2 nävar babyspenat
1 avokado
1 tomat
1 salladslök
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR: Fördela och bred ut Spicy tuna över alla fyra brödskivor. Toppa med spenat, tomat, avokado och lite vårlök. Salta & peppra. Pressa lätt ihop skivorna till en dubbeltoast. Smält en rejäl klick smör på medelhög värme och stek toasten på vardera sida till dess den fått en krispig yta och gyllene färg (alternativt kör i en smörgåsgrill). Ta av från värmen, låt svalna nån minut, och dela sedan diagonalt på hälften. Servera med spetskålssallad (se recept nedan) och snabbpicklad rödlök!

Toast med spicy tuna

Spetskålssallad med honungsdressing

1/2 spetskål
2-3 msk vinäger
1 msk honung
1/2-1 msk olivolja
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR: Strimla kålen fint, gärna med en mandolin, och lägg i en skål. Blanda en dressing av vinäger, honung, salt och peppar. Vispa i olja och smaka av. Massera in kålen med dressingen.

Inspirationen kommer från Årstiderna.Lämna en kommentar