Den här krämiga fläskfilégratängen måste ni bara testa. Den är fantastisk god, jag lovar!! Jag gjorde dubbel sats på en gång, så vi hade även att gotta oss i dan efter. Fin färg av bacon och färska örter på toppen gör att den dessutom ser väldigt lyxig och bara ropar: Hugg in!

Krämig fläskfilégratäng med pasta
4 portioner
400 g pasta pipe rigate
1 pkt bacon
350-400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
Smör eller olja att steka i
2 1/2 dl valfri matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
Salt och nymalen svartpeppar
1 dl riven, smakrik ost

GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan och strimla baconen. Stek det knaprigt i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
- Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i halvcentimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.
- Hacka eller klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör och/eller olja i en stor stekpanna.
- Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar till garnering). Fräs under omrörning tills löken mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
- Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
- Smaklig måltid! Servera gärna med en god sallad.