Godaste fläskfilégratängen ever

Den här krämiga fläskfilégratängen måste ni bara testa. Den är fantastisk god, jag lovar!! Jag gjorde dubbel sats på en gång, så vi hade även att gotta oss i dan efter. Fin färg av bacon och färska örter på toppen gör att den dessutom ser väldigt lyxig och bara ropar: Hugg in!

Krämig och lyxig fläskfilégratäng

Krämig fläskfilégratäng med pasta

4 portioner
400 g pasta pipe rigate
1 pkt bacon
350-400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
Smör eller olja att steka i
2 1/2 dl valfri matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
Salt och nymalen svartpeppar
1 dl riven, smakrik ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan och strimla baconen. Stek det knaprigt i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
  2. Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i halvcentimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.
  3. Hacka eller klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör och/eller olja i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar till garnering). Fräs under omrörning tills löken mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
  5. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
  6. Smaklig måltid! Servera gärna med en god sallad.

2 tankar på “Godaste fläskfilégratängen ever”

Lämna en kommentar