I år blev det ingen gravlax på påskbuffébordet. Istället blev det grillad gravlax till middag. Det är så himla gott! Om ni inte testat så gör det! Till det åt vi sesamstekt pak choi, örtagårdssås och klyftpotatis. Har även en passande potatissallad med smak av wasabi som du hittar HÄR!
Grillad gravlax
4 personer
700 g gravad lax, i bit
2-3 msk olja till pensling vid grillningen
GÖR SÅ HÄR: Skrapa av gravningskryddorna från laxfilén. Pensla laxen lätt med olja och halstra på grillgaller tätt inpå glöden på mycket stark värme ca 1 minut på varje sida. Se till att grillen har maximal värme när du börjar halstringen.
Om du inte hittar färdig gravlax har jag recept på hur du gravar här.
Sesamfräst pak choi
4 personer
3 pak choi
1 msk olja
3 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR: Dela pak choien på längden och fräs den i olja i en stekpanna. Häll över soja och sesamolja. Koka upp och strö över sesamfrön.
TIPS! Det går också bra att grilla pak choien på grillen. Lägg den sen i en skål och häll över soja, sesamolja och sesamfrön.
Örtagårdssås
4 personer
2,5 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
4 msk hackad dill, färsk eller fryst
2 msk hackad persilja, färsk eller fryst
2 msk hackad gräslök, färsk eller fryst
1 tsk pressad citron
1 krm strösocker
1-2 krm salt
GÖR SÅ HÄR: Skölj och finhacka dill, persilja och gräslök och lägg i en skål. Blanda i turkisk yoghurt, majonnäs, pressad citron, strösocker och salt.