Falukorv i rosépepparsås

Har hittat ett recept med falukorv och rosépeppar som är supergott och som jag vill dela med mig av. Älskar verkligen rosépeppar. Dessutom är det en mild peppar som passar barnen.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Falukorv i rosépepparsås

5-6 portioner
800 g falukorv, eller valfri korv
1 liten purjolök, finhackad
4,5 dl havregrädde, eller valfri matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk dijonsenap
2-3 tsk rosépeppar, krossad
1,5 msk kalv- eller grönsaksfond
Hackad persilja och gräslök
Salt och peppar
Ev. redning efter eget tycke och smak

GÖR SÅ HÄR: Skär korven först i skivor och sedan varje skiva i fyra bitar. Stek korven i några minuter. Tillsätt löken och låt den steka med en stund. Blanda i grädde, 1 dl vatten, senap, rosépeppar och fond. Låt koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med kryddor och ev. mer senap. Red av till önskad konsistens. Rör ner persiljan och gräslöken precis innan servering.

Receptet kommer ursprungligen från Mårtenssons kök.

Lämna en kommentar