Den här krämiga fläskfilégratängen måste ni bara testa. Den är fantastisk god, jag lovar!! Jag gjorde dubbel sats på en gång, så vi hade även att gotta oss i dan efter. Fin färg av bacon och färska örter på toppen gör att den dessutom ser väldigt lyxig och bara ropar: Hugg in!
Krämig fläskfilégratäng med pasta
4 portioner
400 g pasta (t.ex. pipe rigate)
1 pkt bacon
350-400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippen bladpersilja
Smör eller olja att steka i
2 1/2 dl valfri matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
Salt och nymalen svartpeppar
1 dl riven, smakrik ost
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan och häll över i en stor, smord, ugnssäker form.
- Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
- Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor. Hacka eller klipp persiljan.
- Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i halvcentimeter tjocka skivor. Bryn köttet på båda sidor i smör och/eller olja i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
- Använda samma stekpanna och stek lök, svamp och hackad persilja (spar lite till garnering) i stekfettet och kryddorna från köttet. Fräs under omrörning tills löken mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
- Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
- Häll såsen med kött och svamp över pastan. Blanda ordentligt. Strössla över baconet. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Toppa med lite hackad persilja.
- Smaklig måltid! Servera gärna med en god sallad.
Tack för det receptet på godingen det blev
verkligen gott.
Ledsen att din kommentar gått helt förbi, har haft lite problem med notiserna. Vad roligt att du testat! Det betyder så mycket att du kommenterar <3
//Linda
Men hallå 😀 detta var så himla gott 😍 kommer göras fler gånger 😀
Vad roligt att höra, glad jag blir!! <3