Så får du godast smak på kräftorna

I helgen hade vi kräftskiva och stugsista. Jag önskar att det gick att spola tillbaka tiden, allt var sååå himla gott!

Kräftskiva

Pappa hade lagt ner en massa tid på att hitta bästa köpekräftorna och det hade han gjort bra. De smakade som egenfångade. Gillar också att skalet inte var så jättehårt, så att det gick att komma åt köttet i klorna. De kräftorna vi hade hette Pandalus – stora kräftor från Turkiet. Finns att köpa hos City Gross, Hemköp och Ica. Mamma hade dessutom kokat om den i ny kräftlag, recept HÄR.

Pandalus - godaste kräftorna!Västerbottenspaj i miniformat

Jag gjorde små västerbottenspajer i krustader till buffébordet. Så lagoma och söta. Och goda!

Västerbottenspajer i miniformat

6 stycken
6 stora krustadformar
100 g riven Västerbottensost
1 ägg
1 dl crème fraiche

Garnering
Crème fraiche
Finhackad rödlök

GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop ost, ägg och crème fraiche. Fyll krustaderna med smeten (lite mer än hälften) och grädda ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna något. Toppa med en klick crème fraiche och finhackad rödlök.

KantarellpajVästerbottenssnurrorKungskrabba

Pappa överraskade med kungskrabba. Någon som smakat? Så mycket krabbkött som bara smälter i munnen. Mycket mer smak än vanlig krabba.

KräftskivaKräftskivaKräftskiva

Lämna en kommentar