Grillad laxfjäril på grekisk salladsbädd

Blir det grillat i helgen om vädret håller i sig? Här i norr har en lite kyligare oh friskare luft smugit sig in. Det är bara solen som är varm.

Grillad laxfjäril är en favorit i repris som vi åt igen nu i sommar. Och fler gånger lär det bli…

Grillad laxfjäril på en bädd av grekisk sallad
Grillad laxfjäril på en bädd av grekisk sallad

Grillad laxfjäril på grekisk salladsbädd

4 personer
4 st laxfiléer, fjärilskotletter, à ca 150 g
1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar, nymald
1-2 msk olivolja, till pensling

Sallad
4-6 msk olivolja
1,5-2 dl grovt riven parmesanost
4-6 tsk vitvinsvinäger
0,5 st gurka i strimlor/bitar
2 dl svarta oliver
1 stor röd paprika i bitar
1/2-1 isbergssalladshuvud i mindre bitar
200 g fetaost
1,5-2 dl röd lök, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med salladen: Blanda alla grönsaker i en bunke och lägg som en bädd på fyra tallrikar. Smula fetaosten över salladen och fördela ut oliverna. Strö slutligen nyriven parmesanost över det hela. Hit kan du förbereda några timmar i förväg. Förvara tallrikarna svalt under tiden. Inför serveringen, fördela vinägern och olivoljan droppvis över salladstallrikarna.
  2. Grillning av laxfjärilar: Tänd grillen och invänta maximal hetta på glödbädden. Krydda laxfjärilarna med salt och nymald vitpeppar. Pensla dem lätt med olja. Grilla laxfjärilarna på stark värme 1 1/2-2 minuter på varje sida beroende på skivornas tjocklek. Lägg en nygrillad laxfjäril på varje salladstallrik och servera omgående.

Lämna en kommentar