Halloumibiffar

Är helt slut i huvudet efter en veckas arbete. Hade nån övertro på mig själv att jag skulle kunna ta vid där jag slutade när jag gick hem och var mammaledig, men det hinner hända mycket på ett år…

Det bästa med att börja jobba är att middagen är klar och står på bordet när jag kommer hem. De här halloumibiffarna är en favvo som vi åt i veckan.

Halloumibiffar

Halloumi- och tomatfyllda köttfärsbiffar

4-6 personer
1 kg köttfärs
2 ägg
2-4 msk hackad timjan
2 tsk salt
2-4 krm grovmalen svartpeppar
1 pkt halloumiost
2 tomater
2 msk olja

Blanda köttfärsen med ägg, timjan, salt och peppar. Skär osten i skivor. Skölj och skiva tomaterna. Dela färsen i 16 bitar. Platta ut varje bit till en tunn biff. Fördela ost och tomatskivor på hälften av biffarna. Lägg på resterande biffar och tryck till noga runt kanterna. Pensla biffarna med oljan. Grilla biffarna 6-8 minuter per sida. Servera med klyftpotatis, lök- och tomatsallad och sås gjord på turkisk yoghurt, smulad fetaost, salt och peppar.

2 tankar på “Halloumibiffar”

  1. halloumi alltså! Så gott! Vi ska ha lite inflyttningsfest i helgen och tänkte göra den piggelindrinken du skrivit om förut. Jag tänkte kolla om du har några tips på bra frukter och ha i? Samt hur många ni var? (Vi är runt 20 nämligen så jag tänker att det borde räcka med den mängd du skrev!) Hoppas det känns okej och vara tillbaka på jobbet! Kram på er!

    Svara
    • Vad kul med fest! Ta stjärnfrukt, kiwi och lime. Citron funkar också. Vi var 17 så det borde räcka. Det beror lite på vad det är för glas. Vi hade champagneglas. Nu börjar det kännas kul att vara tillbaka på jobbet igen. Hoppas allt är bra med er och lycka till med festen. Får kika in på bloggen sen och se hur ni hade det! Kram

      Svara

Lämna en kommentar