Nationaldag med Birka på plats

Imorse gled Birka Cruises in i hamnen här i Härnösand. Stort för staden och turistnäringen. Jag, Stella och Milly åkte ner till Sälsten imorse för att se när den kom, men missade den med snöpliga 10 minuter. Vi fick se den på plats istället. Den avgår sedan vidare klockan 17 idag, så vi kanske gör ett nytt försök då.

Birka Stella-600

Så skönt med en extra dag ledigt. Grabbarna är på väg hem från Stockholm. De såg landskampen Sverige – Wales igår på Friends. Ikväll siktar vi på att grilla och äta en riktigt god middag tillsammans. Den här varma brietårtan är ett tips till grillat istället för sallad. Om man vill kan man ha sallad också eller bara grilla grönsaker till.

Brietarta

Varm brietårta med tomatsallad

1 brietårta, liten eller stor
1 ask körsbärstomater, halverade
1/2-1 rödlök, strimlad
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Brietarta1

Halvera coctailtomaterna och blanda med strimlad röd lök, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg brietårtan i en pajform eller annan ugnssäker form och bred tomatsalladen över. Skjuts in i ugnen ca 10 minuter på 200 grader, tills osten blivit lagom mjuk. Servera som tillbehör till grillat, på baguette eller kex.

Ett glas rosé i solen med ett gott tilltugg innan middagen är heller inte fel. Tips på det hittar du här.

Lämna en kommentar