Ordning och reda med veckomatsedel

God kväll! Äntligen kom snön. Och kylan, tyvärr. Har knappt varit utanför dörren de senaste dagarna. Idag har jag faktiskt varit på ishallen och spelat musik på en juniormatch. Fixade musiken på Tims cup och efter det fick jag frågan om idag. Kul, men lite pirrigt 🙂

Hur som helst, nu efter alla helger ska det bli ordning och reda med kosten. Alla rutiner har helt slutat följas…Här kommer en matsedel för veckan. Blandar lite GI och LCHF eftersom de påminner om varandra. Potatis blir det bara en dag i veckan.

Måndag: Köttfärslimpa & rotfruktsslaw

Kottfarslimpa

Tisdag: Blodpudding & bacon

Blodpudding

Onsdag: Parmesanpanerad kyckling med basilikasås och blomkålspuré

Parmesankyckling

Torsdag: Kassler Creole och sallad

Kassler (1 av 1)

Fredag: Färska räkor med aioli och guacamole

Rakor1

Den allra godaste guacamolen gör jag själv. Mosa två avocado med en gaffel eller mixer. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda i ett par matskedar turkisk yoghurt. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Är ni fler än fyra bör du ta någon extra avocado.

Till aiolin tar jag också Turkisk yoghurt, ca 2 dl. Pressar ner en vitlöksklyfta och smakar av med salt och peppar.

Lördag: Fläskfilé provencale

Flaskfile-provencale

Söndag: Tessans tortillas

Tortillas

Lämna en kommentar