Fläskfilé Provencale och Nashville

Ikväll har vi haft mamma och pappa här på middag. Testlagade fläskfilé Provencale, supergott blev det!

Fläskfilé provencale

Fläskfilé Provencale

4-5 personer
2 putsade fläskfileer
12 potatisar ( fast sort )
Olivolja
Flingsalt

Provencalesmör 
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
Salt

GÖR SÅ HÄR: Börja med provencalesmöret (kan förberedas dagen innan). Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie. Lägg in i frysen tills det är dags att använda. Då är det lättare att skära snygga skivor.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Smörj en form och bred ut potatisen i ett tunt lager. Lagar du till många är det smidigt att använda en stor långpanna. Ringla över rikligt med olja och strö över salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, känn så att potatisen är mjuk.

Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar något. Skär fläskfilen i centimetertjocka medaljonger och smörstek dem med salt och peppar några minuter på varje sida tills de är genomstekta.

Ta fram potatisen och toppa med fläskfilén. Bred ut smöret och låt det smälta. Ställ tillbaka några minuter i ugnen för att det ska smälta snabbare. Ta ut formen medan det fortfarande är lite smör kvar.

Provencalesmör

Receptet hittade jag här.

Nu blir det soffläge, Polly bilar och några avsnitt av Nashville. Är verkligen helt besatt av båda två. Någon annan som följer Nashville?

Nashville

Lämna en kommentar