Millys favoritgröt

Har testat mig fram till en gröt som Milly älskar till lunch. Havregröt med lite äppelmos på toppen. För att hon ska få i sig järn är det stött paltbröd i. Jag mixar en stor laddning grötpulver som jag sedan förvarar i en glasburk. Bara att blanda ihop med vatten och eventuellt en skvätt mjölk och sedan värma i mikron.

Gröten fungerar utmärkt att ge från 4 månader.

Havregrynsgrot

Mild havregröt

1 dl havregryn
1 tsk stött paltbröd
1 dl gyllenmust

Mixa alla ingredienserna till ett pulver. Blanda 2 msk pulver och 1 dl vatten plus en skvätt mjölk. Mikra ett par minuter. Ersätt mjölken med havremjölk om du vill ha en laktosfri och komjölksproteinfri gröt.

Receptet har jag hittat här.

Lillplutten har fått röda och hårda kinder efter att hon sov ute häromdagen. Ringde sjukvårdrådgivningen idag och förmodligen var inte hennes lilla hud redo för kylan som kom. Nu smörjer vi och hoppas på att det snart går tillbaka.

Milly-kinder

 

Lämna en kommentar