Godaste morotskakan

Det här är min absoluta favorit när det gäller morotskaka. Bjöd på den när Stefan fyllde år i helgen. Kakan är väldigt saftig och frostingen är magisk!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Morotskaka
Morotskaka

Godaste morotskakan

Kaka
2 1/2 dl olja med neutral smak, t.ex. rapsolja
3 1/2 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
1/2-1 dl grovt hackade valnötter

Topping
200 g smält avsvalnat smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och rivet skal av 1 citron

Morotskaka

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kaka: Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt de grovhackade valnötterna.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form (cirka 23 cm i diameter).
  3. Grädda kakan i 200 grader i cirka 30-35 minuter.
  4. Topping: När kakan har svalnat, vispa ihop alla ingredienserna till en luftig smet som breds över kakan.
  5. Låt kakan stå kallt en stund så att toppingen stelnar något.

4 tankar på “Godaste morotskakan”

  1. Varför har man smält smör i glasyren? I andra recept brukar det ju vara rumstemperatur på smöret till glasyren. Dock har smeten ofta skrutit sig när jag använt rumstempererat smör, kan det vara därför man har smält smör istället? 🙂

    Svara

Lämna en kommentar