Kräftpizza

Kräftor är bland det godaste jag vet. På vår årliga kräftskiva åt vi de största kräftklor jag sett. Mamma och pappa hade kokat om dem så de var dessutom väldigt smakrika. Jag bidrog jag med kräftpizza och mamma hade gjort massa annat gott. Bland annat frittata och en kantarellpaj. Alltid gott att ha lite plock på sidan av.

Kräftpizza
Kräftskiva

Här kommer fler tips till kräftskivan:

Kräftbrytbröd
Västerbottenspajer i miniformat
Kantarellsnittar

Kräftpizza

1 färdig pizzadeg
1 vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
2 msk olivolja
1 burk kräftstjärtar i lag (400 g)
150 g färskost
1 knippe dill
1 dl tomatsås
150 g pizzaost
1 schalottenlök
Löjrom eller annan rom
Flingsalt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Mixa färsk vitlök och chili med lite olja och vänd runt kräftstjärtarna i oljan.
  3. Blanda färskosten med hackad färsk dill, salt och peppar.
  4. Rulla ut pizzadegen, vik in kanterna och bred på tomatsåsen. Lägg på osten och strö över kräftstjärtarna. Klicka ut dillfärskosten.
  5. Grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.
  6. Ta ut och toppa med färsk dill, finstrimlad schalottenlök, löjrom och svartpeppar.
  7. Skär upp i tårtbitar.
Kräftmånen

Lämna en kommentar