Falsk potatissallad

Fick flera stora zucchini av mamma & pappa nu i slutet på sommaren. En standardrätt jag brukar göra med zucchini är zoodles. Hittade även det här receptet som jag testade. Supergott!! Potatissallad på klassiskt manér, men med zucchini istället för potatis.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Falsk potatissallad

Falsk potatissallad

4 portioner
100 g zucchini
1 liten purjolök
Olja till stekning
4 msk majonnäs
0,75 dl crème fraiche
0,75 dl turkisk yoghurt
2 tsk fransk senap
2 tsk kapris, finhackad
1 krm cayennepeppar
2 tsk färsk persilja (hackad)
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
  2. Fräs tärningarna i lite olja utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
  3. Strimla purjolöken fint och hacka kaprisen.
  4. Blanda ihop samtliga ingredienser och sist zucchinin som har fått kallna.
  5. Smaka av med salt och peppar och låt stå minst en timme innan servering.
  6. Servera t.ex. till kyckling eller kött.

Inspirationen kommer från LCHF-arkivet. Har gjort några små justeringar för att passa vårt tycke och smak.

Lämna en kommentar