Kycklingspett & bönsallad med linser

De här kycklingspetten är en favorit hos oss. Dels är de mycket goda och dels går de snabbt att göra. Testade en väldigt god och matig bönsallad till med linser senast. Väldigt fräsch och det blev mycket mat.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kycklingspett

4 portioner
800 g kycklinglårfiléer
2 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
½ tsk grovmald svartpeppar

Kycklingspett och bönsallad

Bönsallad med linser

4 portioner
6 dl linser och bönor, kokta
0,5 gurka
1 röd paprika, medelstor
1 gul paprika, medelstor
150 g soltorkade tomater
1 rödlök, liten
2 nävar babyspenat
1 dl färska örter, hackade

Dressing
2 tsk flytande honung
2 tsk dijonsenap
3 msk balsamvinäger
5 msk olivolja
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Bönsallad: Skölj de kokta linserna och bönorna om de är konserverade. Låt dem rinna av väl. Rensa och skär alla grönsaker i små bitar. Skär spenaten i grova strimlor och hacka örterna. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop linser, bönor, grönsaker, örter och dressing. Justera smaken med salt och peppar.

Kycklingspett: Blanda olja, soja, salt och peppar. Skär köttet i bitar och trä upp dem på grillspett. Pensla köttet med oljeblandningen. Grilla dem ca 5 minuter per sida på het grill eller i ugnen på 225°. Snurra dem då och då. Kontrollera att de är genomstekta.

Servera spetten tillsammans med bönsalladen. Receptet på bönsalladen kommer från Godare.

Lämna en kommentar