Himmelsk förrätt: Breasola med parmesan- & tryffelkräm

Igår hade vi ledaravslutning för handbollen med respektive. Så himla trevligt. Lite handbollssnack blev det förstås, men vi hann också avhandla en massa annat. Plus att vi hade en rolig trekamp med bordscurling, musiktävling och beer pong med poäng istället för öl.

Den här gången hade vi förrätt med dryck. Testade Catarina Königs breasola med vispad parmesan- & tryffelkräm. Gjorde ett stort fat istället för portionstallrikar, enklare att bära med. Oj, så gott det var! Och enkelt att göra iordning. Till varmrätt fick vi grillad entrecote med krossad potatis och key lime pie till efterrätt. Supergott alltihopa!

Breasola med parmesan- och tryffelkräm

Breasola med parmesan- & tryffelkräm

6 portioner
24 skivor breasola (beräknat på 4 skivor var)
30 g ruccola
30 g rostade pinjenötter (bytte ut mot rostade solrosfrön)

Parmesan- & tryffelkräm
3 dl crème fraiche 32 %
3 dl riven parmesan, el Quattro Cento (hittade på Willys)
7-8 droppar tryffelolja
1 liten citron, rivet skal
Salt & nymalen svartpeppar

Topping
Olivolja
Pressad citron
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Parmesanflagor
Färsk basilika

Breasola med parmesan- och tryffelkräm

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa samman crème fraiche, riven parmesan, citronzest, salt, peppar och några droppar tryffelolja. Vispa tills det blir en fluffig kräm. Smaka av och ställ svalt. Om krämen hunnit bli lösare är det bara att vispa upp den fluffig igen med elvispen.
  2. Rosta pinjenötterna/solrosfröna i en panna på medelhög värme tills de blir gyllene.
  3. Lägg ut bresaolaskivorna lite omlott på ett stort fat, toppa med ruccola och klicka ut parmesan- & tryffelkräm.
  4. Strö över rostade pinjenötter/solrosfrön och riv över lite citronzest. Dra över lite nymalen svartpeppar, och ringla över olivolja samt pressad citron. Toppa med hyvlad parmesan och lite flingsalt.
Grillad entrecote
Grillad entrecote
Ledaravslutning
Key lime pie
Ledaravslutning

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lämna en kommentar