Lasagnette med salsiccia

Här kommer ett middagstips som du måste testa i helgen! En sjukt god gratäng som påminner om lasagne, men man använder lasagnettepasta.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lasagnette

Lasagnette med salsiccia

4 portioner
300 g lasagnettepasta
300 g salsicciafärs eller färsk salsicciakorv
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk oregano
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk finhackad basilika, färsk eller fryst
4 dl riven ost (ca 150 g)

Bechamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Lasagnette med salsiccia

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek salsicciafärsen 2-3 minuter. Rör i lök och vitlök och stek ytterligare ca 2 minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano och socker och låt sjuda 15 minuter. Krydda med salt och peppar och rör i basilika.
  3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och under fortsatt vispning. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan al dente. Låt rinna av. Blanda pastan med salsicciasåsen. Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll över hälften av bechamelsåsen och strö över 2 dl ost. Lägg på resten av pastan och häll över resten av bechamelsåsen. Toppa med 2 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
Lasagnette med salsiccia

Lämna en kommentar