Igår grillade vi fiskpaket med lax till middag. Tror faktiskt att det var de godaste fiskpaketen vi nånsin grillat. Tyvärr fick vi inte sitta och kvar och njuta ordentligt då vi hade en golftid inbokad. Men det gjorde inte så mycket. Fick en magisk kväll i solnedgången på golfbanan.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Fiskpaket med sandefjordsås
4 portioner
4 laxfiléer
1 purjolök, skuren i skivor
12 färskpotatisar eller delikatesspotatisar, kokta
50 g smör
0,5 kruka dill, grovt skuren
Flingsalt & vitpeppar
4 bakplåtspapper
Sandefjordsås
1,5 dl havregrädde eller valfri grädde
1,5 dl crème fraiche
150 g smör, skurna i tärningar
1 citron, rivet skal
0,5 knippe gräslök finhackad
0,5 knippe dill finhackad
Ev. 2 msk majsstärkelse
GÖR SÅ HÄR:
- Vik bakplåtspapperen som små kuvert. SE BILDER STEG FÖR STEG NEDAN!
- Smält smöret i en kastrull och lägg ner purjolöken. Låt koka mjuk på låg värme utan att löken tar färg i ca 10 minuter, häll eventuellt bort överflödigt smör.
- Skiva potatisen grovt och bottna paketen med potatis. Lägg en laxfilé över potatisen, sedan purjolök och dill. Rulla ihop ändarna i motsatt riktning, som en smällkaramell. Hit kan du förbereda i god tid före servering.
- Koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull. Mixa i smör och citronskal. Smaka av med salt. Vid servering avslutas såsen med gräslök och dill.
- Lägg paketen i en ugnsform. Tillaga i ugnen, ca 5 minuter på 200 grader eller grilla på indirekt värme ca 15 minuter.
- Lägg upp direkt på tallrikar. Skeda över den goda såsen och ät direkt ur papperspaketet.
- Servera med en god sallad, citronklyftor och picklad rödlök.
Börja med att vika bakplåtspapperen på mitten så att du får halvor (visas ej på bilden). Ta en halva och vik in ena långsidan lite över mitten.
Vik den andra långsidan tillbaka över mitten.
Vik in ena kanten mot mitten…
…och sen den andra kanten, så att det blir ett litet paket.
När du vecklar ut papperet sen är det rektangeln i mitten som blir själva botten på paketet, där du lägger fyllningen. Lägg två i varandra och ställ åt sidan.