Busenkel päronglass med daim

Ligger lite efter med innehåll från i sommar. Har tagit lite semester även från bloggen. Åt en så god päronglass på midsommar som jag lovade att lägga ut, så här kommer den. Fick betyget ”lika god som den man köper” av ungdomarna.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Päronglass med daim

Päronglass med daim

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 dubbeldaim, finhackad
Ca 0,5 tsk päronessens (mängd kan variera beroende på märke/styrka)
Grön karamellfärg (några droppar)

Topping
Grovhackad daim
Chokladsås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa lite till, men var försiktig så att grädden inte blir övervispad och grynig. Smaka av med päronessens.
  3. Rör ner finhackad daim och grön karamellfärg.
  4. Häll ner smeten i en form. Täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar eller över natten. 
  5. Ta fram glassen ca 15 minuter innan ni ska äta den. Servera med grovhackad daim.

Receptet kommer från Snacks to share.

Päronglass med daim

Lämna en kommentar