Snabbpicklad rödlök

Älskar verkligen picklad rödlök. Det är så gott till mycket. Ofta kommer man (jag) på att göra den för sent eftersom lagen först ska kallna och löken helst ska stå och dra några timmar. Men det finns faktiskt en snabbare variant som tar ca 30 minuter som jag mestadels brukar göra, då låter man löken svalna i den varma lagen. På det här sättet blir löken mjuk fortare och hinner dra till sig smakerna snabbare.

Snabbpicklad rödlök

Snabbpicklad rödlök

1 burk
2 röda lökar
3 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 msk ättika (12 %)
3-4 dl vatten

Snabbpicklad rödlök

GÖR SÅ HÄR: Skala och skiva rödlöken, gärna med en mandolin om du har. Lägg i en burk eller en skål. Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Rör tills socker och salt löst upp sig.

Har du bråttom slår du det varma vattnet över rödlöken, annars låter du lagen svalna innan. Slå eventuellt på mer vatten om det inte täcker löken. Låt stå cirka 20-30 minuter om du lagt rödlöken i varmt vatten, annars 1 timme eller mer. Gör gärna löken dagen innan den ska användas och förvara den i kylen. Har man ont om tid och vill få extra röd färg på rödlöken kan man också ha i en matsked balsamvinäger på slutet.

Receptet kommer från Landleys kök.

Lämna en kommentar