Asiatisk toast skagen

Toast skagen är väl en klassiker som aldrig går ur tiden? Vågar du göra en twist på den klassiska, så är den här asiatiska med inlagd ingefära och sesamolja en riktig höjdare!

TIPS! Köp frysta skalade räkor om du vill göra det enkelt. I röror funkar det jättebra.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Asiatisk toast skagen

Asiatisk toast skagen

4 personer
4 skivor surdegsbröd (eller formfranska)
Ca 300 g skalade räkor
2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
0,5 msk dill
0,5-1 tsk sesamolja
1 dl majonnäs
Smör, till stekning
Salt
Svartpeppar, nymalen

Topping
Svarta sesamfrön
Färsk koriander
Limeklyftor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg räkorna i en sil och låt rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka eventuellt av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
  2. Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
  3. Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  4. Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
  5. Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.

Receptet kommer från Catarina König.

Lämna en kommentar