Sockerfri glasstårta

I helgen bjöd vi föräldrar och svärföräldrar på födelsedagsmiddag. Tim fyllde 17 år igår, så vi firade lite i förskott. Kändes ovanligt, men så härligt att äntligen kunna samlas många runt bordet.

Mamma och pappa försöker att inte äta så mycket tillsatt socker i kosten, så bestämde mig därför att bjuda på denna sockerfria glasstårta. Tänker att vi alla mår bra av att äta mindre socker, så det kändes inte som någon stor uppoffring. Glasstårtan var supergod verkligen, ganachen smakade som vanlig Marabou mjölkchoklad.

Använde mig av Nick’s sweetener och fibersirap. Istället för socker använder de sig av stevia, ett extrakt från växtriket utvunnet ur plantan Sötflockel, som är mycket bättre för hälsan och har extremt låg påverkan på blodsockret. Kommer garanterat att testa det sockerfria alternativet i fler bakverk och efterrätter.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Sockerfri glasstårta
Sockerfri glasstårta

Glasstårta

6 portioner
6 dl vispgrädde (3 dl till karamellsåsen och resten till vispning)
1 msk smör
2-3 msk stevia
1 msk sockerfri fibersirap (alt. dadelsirap)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt

Chokladganache
150 g Cloetta mjölkchoklad, sockerfri
1 1/2 dl vispgrädde

Garnering
Hackad mandel

Nick's produkter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Glasstårta: Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på medelvärme i ca 25 minuter tills det har blivit en rinnig karamellsås. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa resten av grädden vitt och luftigt i en bunke. Rör ner karamellsåsen och rör om med en slickepott. Häll över smeten i en form och låt stå i frys i ca 2 timmar.
  3. Chokladganache: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Häll över grädden ovan chokladen och rör om till en len smet.
  4. Ta ut glasstårtan från frysen, häll på ganachen och strö över hackad mandel. Låt stå i frysen ytterligare 2 timmar innan servering. 

Receptet kommer från Amélie Almén.

Lämna en kommentar