Kantarellmacka med dijonnaise

Det här är den absolut godaste kantarellmackan jag vet. Tricket är den goda dijonnaisen i botten. Blev så glad att mamma & pappa och en kollega kunde tänka sig att avvara lite gula kantareller åt mig <3. TOTAL LYCKA!!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kantarellmacka med dijonnaise

Kantarellmacka med dijonnaise

3 personer
3 rostbröd
Smör
Dijonnaise (se recept nedan)
1 l färska kantareller alt. 3 dl förvällda, grovhackade
1 pkt bacon, strimlad
1/2 gul lök, finhackad
En skvätt Oatley iMat eller annan grädde
Salt & peppar

Dijonnaise
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk dijonsenap, grovkornig
1 äggula
1 tsk honung, flytande
2 dl matolja
1 tsk grönsaksfond, Bong Touch of Taste

Dijonnaise

GÖR SÅ HÄR:

  1. Gör dijonnaisen. Vispa samman senap, äggula och honung. Vispa ner oljan i en tunn stråle till en krämig sås. Smaka av med fond. Ställ svalt.
  2. Rensa kantarellerna. Borsta bort allt skräp med en brödpensel och skär bort dåliga partier. Skär den i mindre delar.
  3. Förväll kantarellerna. Lägg dem i en torr och varm stekpanna. Låt den vätska som blir få koka in eller nästan koka in i svampen, det tar ca 10-15 minuter. Lägg åt sidan.
  4. Stek brödskivorna i smör så att de får färg på båda sidor. Fräs lök och bacon var för sig en stekpanna. Blanda ihop tillsammans med kantarellerna i pannan. Krydda med salt och peppar. Häll i en skvätt grädde, bara så att det blir lite krämigt. Smaka av om det ev. behövs mer salt och peppar.
  5. Bred ett generöst lager med dijonnaise på brödskivorna och toppa med svampröran. Njut!

Receptet på dijonnaisen kommer från Bong Touch of Taste.

Kantareller

Lämna en kommentar