Tunnbrödkorgar mini

De här minitunnbrödkorgarna åt vi i somras. De är goda att äta antingen i större format som en förrätt eller i lite mindre storlek till fördrinken. Funkar även som vi gjorde här, till middag med lite annat gott plock. Passar att fylla med vilken god röra som helst egentligen.

Tunnbrödkorgar
Tunnbrödkorgar mini

Tunnbrödkorgar mini

8 st
8 runda polarknäcke
1 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
400-500 g hackade räkor (spar några till garnering)
Ärtor (kan uteslutas)
Salt
Svartpeppar
Dill
150 g stenbitsrom
Ev. citron

Tunnbrödkorgar mini

GÖR SÅ HÄR: Koka upp vatten i en mellanstor kastrull. Lägg en sil över kastrullen och ånga bröden, ett i taget. Täck med en handduk och låt brödet mjukna av ångan. Forma bröden till korgar med hjälp av ett snapsglas. Sätt ev. ett gummiband över för att korgen ska hålla formen. Låt kallna och torka.

Vispa grädden ganska hårt. Blanda med gräddfil, majonnäs, räkhack och ärtor. Smaka av med salt, peppar och dill. Fördela röran i korgarna och garnera med stenbitsrom, mer dill eller gräslök och eventuellt en citronskiva.

TIPS! Korgarna går att förbereda dagen innan, men vänta med röran till servering.

Lämna en kommentar