När det ändå är kräftsäsong fortsätter jag med ett annat gott kräftrecept. Funkar jättebra med kräftstjärtar i lake, lite bättre för plånboken. Jag halverade receptet och gjorde dessa som middag tillsammans med miniråbiffar. En riktig lyxmåltid!
Recept på råbiffarna hittar du HÄR. Om du vill göra små så stansa ut rundlar av rostbröd i lagom storlek och smörstek dem. Lägg sedan samma stansring ovanpå brödet och fyll med köttet försiktigt. Räcker till ca 6 små biffar.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kräftrolls
4 personer
600 g kräftstjärtar i lake
2-3 selleristjälkar
2 msk hackad gräslök
3-6 msk majonnäs (gärna Hellman’s)
En skvätt pressad citron
Salt & peppar
4 brioche korvbröd
50 g löjrom eller annan finkornig rom
Smör att steka i
Chips (t.ex. lättsaltade)
Cornichons
GÖR SÅ HÄR:
- Låt kräftstjärtarna rinna av i sil eller durkslag tills de slutar droppa, minst 20 minuter. Krama ur dem.
- Strimla selleristjälkarna i fyra bitar på längden och skär sedan strimlorna i små kuber. Hacka gräslöken så smått du kan.
- Blanda avrunna kräftstjärtar, selleri och gräslök med majonnäsen. Rör runt ordentligt. Tillsätt mer majonnäs om det ser torrt ut, röran ska täcka kräftstjärtarna precis.
- Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Stek brödet på snittsidan och motsatta sidan i smör på medelvärme, ca fyra minuter per sida. Dela eventuellt bröden på mitten om du vill servera dem som jag i halvor.
- Fördela röran i bröden, toppa med löjrom och servera tillsammans med chips och saltgurka!