Skagenröra med ingefära på friterat rispapper

Har du testat att fritera rispapper? De är jättekul att fritera eftersom de krusar ihop sig på bara några sekunder. Det gäller att vara med. Dessutom känns de lyxiga att fylla och ställa fram på bordet. Funkar lika bra på kräftskivan som till fördrinken. Själva friteringen kan du göra dagen innan och sen lägga på skagenröran innan servering.

Skagenröran är enkel och innehåller inte särskilt många ingredienser. Däremot gör ingefäran det där lilla extra och ger en fantastisk smak!

HÄR är en annan variant med en avokadoröra.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Skagenröra med ingefära på friterat rispapper
Skagenröra med ingefära på friterat rispapper

Skagenröra med ingefära på friterat rispapper

Ca 16 st
3 rispapper
3 dl rapsolja att fritera i

Skagenröra
200 g skalade räkor
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1-2 cm riven färsk ingefära (efter smak)
1/2 citron
1/2 röd chili
2 tsk svarta sesamfrön
Salt

Servering
Bladspenat
Svarta sesamfrön
1/2 röd chili

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med rispappren. Klipp dem på mitten och sen varje halva i tre tårtbitar (de behöver inte vara jämna). Värm olja till 180°C i en liten kastrull. Fritera rispappren några sekunder och ta upp dem ur oljan så fort de vecklat ut sig, annars bränns de. Låt rinna av på hushållspapper. Ställ åt sidan.
  2. Skala räkorna. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Lägg räkorna i såsen och rör om. Smaka av med salt och ev. mer ingefära.
  3. Fyll rischipsen med bladspenat och skagenröra. Toppa med extra hackad chili och svarta sesamfrön. Voilà!

Receptet kommer ursprungligen från Diadonna. Har gjort några justeringar efter tycke och smak.

Lämna en kommentar