Double Smashed Burger

Här hemma är det numer Tim som tagit över ansvaret när vi grillar burgare. De ska vara dubbla och med dubbel cheddarost. Testade även en hamburgerost med svartpeppar från Coop som var riktigt god!

När barnens äldsta kusiner kom på besök i helgen blev burgare ett bra val.

Double Smashed Burger

4 dubbla burgare
800 g nöt- eller högrevsfärs (100 g/burgare)
Salt & peppar
4 skivor hamburgerost

Tillbehör
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
2 tomater
Hamburgergurka
Bacon
Snabbpicklad rödlök (recept HÄR!)
Pommes
Tryffelmajo (jag brukar köpa den från ICA Selection)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela upp färsen i 8 delar (för 4 port) och rulla till bollar. Smasha burgarna med en tyngd eller botten på en liten kastrull eller stekpanna. Krydda med salt och peppar runtom. Lägg på grillen. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Grilla ytterligare 1 minut. Lyft över burgarna i en ugnsform eller på ett fat.
  2. Grilla bröden hastigt på grillen så att de får en fin grillyta.
  3. Fördela tryffelmajon på under- och överdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare, och tomatskivor. Toppa med bacon, picklad rödlök och lägg till sist på överdelen av hamburgerbrödet. Servera med hamburgergurka och pommes.

2 tankar på “Double Smashed Burger”

  1. Det är samma sak i vår familj, när det ska göras burgare. Enda gången man är förpassad ut ur köket😂.

    Men så himla roligt när tonåringarna är engagerade!

    Svara

Lämna en kommentar