Härligt krämig västerbottenpannacotta

Hoppas ni njuter av sommaren lika mycket som jag gör. Här har vi haft det lite blåsigt de senaste dagarna, men det känns helt okej med tanke på det fina vädret som varit.

I fredags firade vi att Stefan gick på semester med bland annat denna västerbottenpannacotta. Passar som förrätt, som en liten rätt på buffébordet eller varför inte till kräftskivan?

Västerbottenpannacotta

4 portioner (5-6 om du tar mindre glas)
2 dl mellangrädde
2 dl riven Västerbottensost
1 gelatinblad
Créme fraiche
Löjrom
Finhackad rödlök
Finhackad gräslök

GÖR SÅ HÄR: Lägg ett gelatinblad i lite kallt vatten. Koka grädde med Västerbottensost tills den smälter. Krama ur gelatinbladet och smält ner det i ostblandningen. Häll upp i glasen och ställ in i kylen, minst 1-2 timmar. Garnera med en klick créme fraiche i botten, löjrom, rödlök och gräslök.

Lämna en kommentar