Jag älskar ju små goda tilltugg på helgen innan middagen eller till fest. Här kommer ett nytestat recept på ett perfekt tilltugg till nyårsfesten, en laxröra gjord på salmalax, majonnäs, lime och wasabi. Laxröran kan med fördel göras i ordning och ställas i kylen några timmar före servering.
Laxröra i rågskålar
Ca 15 st
150 g salmalax
0,5 dl Hellmann’s majonnäs
0,5 lime
1 tsk wasabipasta
1 krm salt
Färsk dill, gräslök eller smörgåskrasse
GÖR SÅ HÄR:
Skär laxen i små tärningar. Skölj limen noga, riv av 0,5 tsk skal och pressa ut 0,5 tsk saft. Blanda majonnäs, limeskal, limesaft, wasabi och salt. Blanda ner laxen. Fördela ut laxröran i rågskålar och garnera med dill, gräslök eller smörgåskrasse. Funkar även att servera röran med goda kex.