Vill tipsa om två efterrätter som är enkla att göra till många på till exempel ett buffébord. Pannacottan är med gelésocker istället för gelatinblad, vilket jag tycker är jättesmidigt. För att slippa disken använde jag såna här engångsbägare Amuse Bouche från Duni.
Tips! Pannacottan kan förberedas 1-2 dagar innan festen. Täck då med plastfolie och ställ kallt i kylskåp.
Pannacotta
10 små portioner (4 stora)
1 dl Dansukker gelésocker multi
5 dl valfri grädde
1 tsk vaniljsocker
Blanda samman gelésocker, grädde och vaniljsocker. Låt koka i 1/2 minut. Häll upp i glasen. Ställ i kylskåp och låt stelna. Garnera med bär eller frukt.
Chokladmousse
15 små portioner (8 stora)
5 dl vispgrädde
4 tsk kakao
6 tsk strösocker
8 Noblesse
Blanda grädde, kakao och socker och vispa hårt. Klicka ut den i portionsformar eller glas. Låt stå i kyl 2-3 timmar. Garnera med Noblesse vid servering.
Receptet på pannacottan kommer från Dansukker och chokladmoussen från Arla.