Söndagslax med smak av kantarell

Download PDF

På söndagar brukar det kunna bli fisk här hemma. Barnen är inte jätteförtjusta i fisk, men den här laxen med smak av kantarell tycker de är helt ok. Jag älskar den! Mamma bjöd på den i fjällen senast. Enkel att göra och känns väldigt festlig. Lingonsylt, kantarellfond och timjan blir så gott tillsammans.

Söndagslax med viltsmakSöndagslax med viltsmak

Söndagslax med smak av kantarell

4 personer
4 laxfiléer

Sås
2 1/2 dl grädde
2 msk lingonsylt
2 msk kantarellfond
1 msk timjan

Gör så här: Lägg laxen tätt i en smord form. Krydda med salt och citronpeppar. Blanda såsen och häll den över. Skjuts in i ugnen på 235 grader cirka 15-20 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *