Finaste fågelmaten

Den här fina fågelmatskransen har jag och Milly gjort till fåglarna. De älskar den och det är så fascinerande att stå och titta på när de små söta talgoxarna försöker hinna dit och picka i sig några frön så fort skatorna är ur sikte.

Lyxigaste fågelmatenFinaste fågelmaten

Den är inte svår att göra och det är inte många ingredienser som behövs. En fin sockerkaksform med mönster köpte vi på Erikshjälpen för under 10 kr och på Rusta köpte vi 5 kg fågelfrö för lite och ingenting.

Fågelmatskrans

1 liter blandade fågelfrön/nötter
250 g kokosfett
250 g osaltat smör

Gör så här: Smält kokosfett och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner fröna. Fyll en sockerkaksform med fröblandningen och fördela jämnt i formen. Ställ i kylen och låt stelna helt.

Ta ut formen från kylen och doppa underdelen i lite varmt vatten för att lossa den lättare. Stjälp upp frökakan på ett fat. Ställ den i kylen ett par minuter till så att det som smälte när du doppade den stelnar till. Trä ett fint band runtom och häng upp utomhus.

Finaste fågelmaten

Inspirationen kommer från Fredriks fika.

Lämna en kommentar