På söndagar brukar det kunna bli fisk här hemma. Barnen är inte jätteförtjusta i fisk, men den här laxen med smak av kantarell tycker de är helt ok. Jag älskar den! Mamma bjöd på den i fjällen senast. Enkel att göra och känns väldigt festlig. Lingonsylt, kantarellfond och timjan blir så gott tillsammans.
![Söndagslax med viltsmak](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2018/11/Söndagslax-med-viltsmak1.jpg?resize=840%2C558&ssl=1)
![Söndagslax med viltsmak](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2018/11/Söndagslax-med-viltsmak.jpg?resize=840%2C523&ssl=1)
Söndagslax med smak av kantarell
4 personer
4 laxfiléer
Sås
2 1/2 dl grädde
2 msk lingonsylt
2 msk kantarellfond
1 msk timjan
Gör så här: Lägg laxen tätt i en smord form. Krydda med salt och citronpeppar. Blanda såsen och häll den över. Skjuts in i ugnen på 235 grader cirka 15-20 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.