Fredag igen! Veckorna bara springer iväg. Ser fram emot en skön helg med god mat, någon promenad och kanske en golfrunda. Åt världens godaste snittar förra helgen som jag bara måste tipsa om, smörstekt rostbröd med majonnäs, portabellosvamp och picklad rödlök.
Snitt med portbellosvamp och picklad rödlök
8 stycken
4 skivor rostbröd
2 st portabellosvampar
Smör & olja
Salt & peppar
4 teskedar majonnäs (gärna Hellmans)
Picklad rödlök
Rödbetsskott (hittade inte det så jag tog ärtskott istället)
Svarta sesamfrön
Stansa ut små rundlar eller fyrkanter av brödet, ca 4×4 cm och stek gyllene i mycket smör. Låt svalna. Halvera svamparna först en gång och sedan en gång till. Stek i olivolja med salt och peppar. Bred majonnäs på snittarna och lägg på svampen. Toppa med picklad rödlök, rödbets- eller ärtskott och lite svarta sesamfrön.
Två andra enkla snittar som alltid fungerar är salta kex med brieost och fikonmarmelad och krustader med skagenröra toppad med räkor, rom och dill. Här köpte jag färdig skagenröra, men blandade ut den med lite turkisk yoghurt och kryddade lite extra med salt och peppar.