Högbo Bruk med Matjuntan

Alltså hörrni! Högbo Bruk, vilket ställe! I början av september åkte vi dit med Matjuntan. Vi hade hört att det skulle vara ett helt fantastiskt ställe och det var det också. Fräscha rum, mysiga gångstråk och helt otrolig mat.

Matjuntan på väg till Högbo Bruk
På väg! Vi saknade dock Åsa som inte kunde följa med. Foto: Agnetha Sjöholm

Lunchmacka på Högbo
Snyggaste och godaste lunchmackan jag någonsin ätit, förstås med ”härodlade” grönsaker.

Efterlängtad middag på Högbo BrukMiddag med Matjuntan
Middagen var höjdpunkten som vi sett fram emot – 4 rätter (förrätt, varmrätt, ostbord och dessertbuffé) 

Jag tog nordisk Wagyu råbiff till förrätt, den absolut godaste råbiff jag någonsin ätit. Det var så många goda tillbehör. Förutom den nymalda råbiffen var det rökt cheddar, hasselnötter, picklad rödlök, kapris, krispigt högbofläsk, salladsskott från Högbo och krasse.

Förrätt råbiff - Högbo Brukshotell
Wagyu råbiff

Några tog hummer till förrätt. Den var också helt fantastisk. Hummern var friterad och eldad och till den var det grillade och råskurna högbogrönsaker, vinägrett på rabarber och honung och hummermajonäs. Bara presentationerna gjorde att det började vattnas i munnen.

Förrätt hummer - Högbo Brukshotell
Friterad och eldad hummer. Foto: Ulrika Cedervall

Till varmrätt tog några lamm. Den serverades med lammhetta (god korv med lite hetta), sötpotatis, ärtpuré, grillad kålvinägrett, vitlökschips och färskost med fänkål.

Middag lamm - Högbo BrukshotellLamm med sötpotatis. Foto: Ulrika Cedervall

Jag tog gris till varmrätt – stekt ryggbit, rökt bakad sida, gräddstuvad kålrabbi, betor i olika varianter, gruvstugecreme (blå ost), morötter och svart/grönkål. Synd bara att här började jag känna mig något mätt.

Middag gris - Högbo Brukshotell
Gris med rökt bakad sida och kålrabbi

Efterrättsbuffé Högbo BrukshotellEfterrättsbuffé Högbo BrukshotellEfterrättsbuffé Högbo Brukshotell
Dessertbuffén. Det gällde att prioritera för att orka! Foto: Ulrika Cedervall

Omgivningen var jättefin. Vi hann både med en rask morgonpromenad och att strosa runt och titta på djuren och byggnaderna. Det röda huset nedan är glasbruket. Från gårdsbutiken köpte vi med oss goda ostar och ”härodlade” rotfrukter.

Morgonpromenad Högbo BrukGlasbruket HögboPromenad Högbo Bruk

Frukosten var den bästa hotellfrukosten jag ätit med allt vad man kan tänka sig. Allt var gott, men pricken över i:et var ändå de belgiska våfflorna med grädde och hjortronsylt.

Frukost Högbo Brukshotell

Lämna en kommentar