Vitlöksbröd

Vitlöksbröd som finns i frysdisken brukar vi köpa ibland för att det är så enkelt att bara värma i ugnen. Men inget slår egengjort vitlöksbröd. Gott till sallad, räkor eller vad som helst egentligen. Det går faktiskt ganska snabbt att göra också.

VitlöksbrödVitlöksbrödVitlöksbröd

Vitlöksbröd

1 lång baguette
100 g smör
1 dl färsk finhackad persilja eller 2-3 msk fryst
2 pressade vitlöksklyftor
Flingsalt
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Dela baguetten i tre delar och halvera så att det blir sex halvor. Blanda smör, persilja och pressad vitlök. Fördela över baguetthalvorna. Toppa med lite flingsalt och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 minuter, så att osten och kanterna får lite färg.

Lämna en kommentar