Alltså hörrni! Högbo Bruk, vilket ställe! I början av september åkte vi dit med Matjuntan. Vi hade hört att det skulle vara ett helt fantastiskt ställe och det var det också. Fräscha rum, mysiga gångstråk och helt otrolig mat.
På väg! Vi saknade dock Åsa som inte kunde följa med. Foto: Agnetha Sjöholm
Snyggaste och godaste lunchmackan jag någonsin ätit, förstås med ”härodlade” grönsaker.
Middagen var höjdpunkten som vi sett fram emot – 4 rätter (förrätt, varmrätt, ostbord och dessertbuffé)
Jag tog nordisk Wagyu råbiff till förrätt, den absolut godaste råbiff jag någonsin ätit. Det var så många goda tillbehör. Förutom den nymalda råbiffen var det rökt cheddar, hasselnötter, picklad rödlök, kapris, krispigt högbofläsk, salladsskott från Högbo och krasse.
Några tog hummer till förrätt. Den var också helt fantastisk. Hummern var friterad och eldad och till den var det grillade och råskurna högbogrönsaker, vinägrett på rabarber och honung och hummermajonäs. Bara presentationerna gjorde att det började vattnas i munnen.
Friterad och eldad hummer. Foto: Ulrika Cedervall
Till varmrätt tog några lamm. Den serverades med lammhetta (god korv med lite hetta), sötpotatis, ärtpuré, grillad kålvinägrett, vitlökschips och färskost med fänkål.
Lamm med sötpotatis. Foto: Ulrika Cedervall
Jag tog gris till varmrätt – stekt ryggbit, rökt bakad sida, gräddstuvad kålrabbi, betor i olika varianter, gruvstugecreme (blå ost), morötter och svart/grönkål. Synd bara att här började jag känna mig något mätt.
Gris med rökt bakad sida och kålrabbi
Dessertbuffén. Det gällde att prioritera för att orka! Foto: Ulrika Cedervall
Omgivningen var jättefin. Vi hann både med en rask morgonpromenad och att strosa runt och titta på djuren och byggnaderna. Det röda huset nedan är glasbruket. Från gårdsbutiken köpte vi med oss goda ostar och ”härodlade” rotfrukter.
Frukosten var den bästa hotellfrukosten jag ätit med allt vad man kan tänka sig. Allt var gott, men pricken över i:et var ändå de belgiska våfflorna med grädde och hjortronsylt.