Raggmunkar med fläsk

Stella har tjatat om att hon älskar raggmunkar, så därför testade jag att göra såna till hennes stora förtjusning. Har bara gjort potatisbullar tidigare, men det är inte riktigt samma sak. Hade rivna morötter i smeten. Håller med Stella, det var faktiskt jättegott!

Raggmunkar-1 (1 av 1)

Raggmunkar med fläsk

4 personer
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
600 g fast potatis
2 morötter
2 msk smör eller margarin
Ca 380 g skivat rimmat bogfläsk (jag tog 2 paket bacon istället)

Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet. Skala och riv potatis och morötter grovt. Vänd ner det i smeten. Stek tunna raggmunkar i omgångar i matfettet i en stekpanna. Håll raggmunkarna varma på plåten i ugnen. Servera raggmunkarna med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt.

Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar