Drömskinka

Skinka1av1_zps21ed822a
Skinka21av1_zps687a2a73

Skinka31av1_zpse462347c

Julmat i all ära, men efter några dagar med julbord är det gott att äta vanlig mat igen. Det här receptet kommer från Annika Sörenstams Mat, minnen och golf. Hade på känn att det skulle vara gudomligt gott! Och det bästa av allt: det var enkelt och krävde inte många ingredienser.

Drömskinka

4 portioner
700 g stora skivor rökt skinka, ca 2-3 mm tjocka
2 dl rött vin
4 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk curry
3 tsk smör

Lägg skinkskivorna lite omlott i en form och häll på vinet. Täck med plastfolie och marinera i kylen minst 2 timmar eller över natten. Blanda grädde, tomatpuré och curry. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp skinkskivorna från vinmarinaden och lägg dem lätt vikta i en smord form. Häll över gräddblandningen, klicka på smör och baka i ugnen ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.

Lämna en kommentar