Fantastisk chipsgratäng

Här kommer receptet på en supergod chipsgratäng som jag hittade på Matplatsen. Den annorlunda kombinationen gjorde mig nyfiken att testa. Det var verkligen som Victoria beskriver det – OTIPPAT GOTT! Receptet räcker ungefär till 4-6 personer.

Chipsgratäng

1 kg kycklingfilé
Grillkrydda
1/2 purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1/2 burk mango chutney
Salt & peppar
Grillchips

GÖR SÅ HÄR:
Skär filéerna i små bitar och stek dem i smör i stekpannan. Salta, peppra och krydda ganska rikligt med grillkrydda. Lägg över i en ugnsform. Finstrimla purjolöken och strö det över.

Visst köper ni Norrmejeriers produkter?

Vispa grädden och blanda försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bre smeten över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. In i ugnen på 175 C ca 30 min tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en god sallad.

Idag sov vi till 10. Kors i taket – vet inte när det hände senast?? Nackdelen är bara att förmiddagen går så himla snabbt. Vi hann med några ärenden och presentinköp på stan sedan fick vi finbesök av Sofie, Magnus, Alice och Mira. Mysigt mysigt! Vi frossade i namnsdagskakan från igår och lite annat smått och gott. Sofie och Magnus som är proffs på att renovera gav oss godkänt för vardagsrummet!

Lämna en kommentar